Over

Fine Point is het bedrijf van Eveline van Herwaarden, freelance journalist en tekstschrijver. Haar portfolio is inmiddels gevuld met een groot aantal artikelen en teksten. Voor diverse tevreden klanten zoals vakbladen, zorginstellingen en onderwijsorganisaties. Maar wie is dat schrijvende, creatieve brein achter Fine Point?

Tien jaar schrijven

'In 2007 heb ik Fine Point opgericht, maar schrijven doe ik natuurlijk al veel langer. Het opstellen van notulen, nieuwsbrieven, jaarverslagen en beleidsplannen maakte altijd deel uit van mijn werk. Als freelancer heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van journalistiek en tekstschrijven en ontstond meer ruimte voor creativiteit. Gedurende de jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld die door mensen omschreven wordt als helder, vlot en prettig leesbaar. Ook lastige onderwerpen kan ik goed onder woorden brengen. Ik heb een brede belangstelling en vind het heerlijk om me als freelancer in meerdere onderwerpen te verdiepen. Gezondheidszorg, duurzaamheid, onderwijs, ontwikkelingssamenwerking en voeding zijn bijvoorbeeld thema's die mij aanspreken.'

Ik ben enthousiast en nieuwsgierig, dat ziet u terug in mijn werk.

Eveline van Herwaarden, eigenaar Fine Point

Werkervaring gezondheidszorg

'Met mijn werkervaring in de gezondheidszorg onderscheid ik mij van andere journalisten. Ik heb Beleid en Management Gezondheidszorg gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en begon daarna als management trainee in het Erasmus MC. Bijna vijftien jaar heb ik in de zorgsector gewerkt op staf- en beleidsposities. Ik werkte ook twee jaar in het buitenland in een project van de World Health Organization in Cambodja. Dankzij deze brede werkervaring in de gezondheidszorg kan ik mij snel inleven in beleidsmatige en medisch-inhoudelijke onderwerpen en ben ik gewend om gesprekken te voeren met zorgprofessionals en bestuurders.'

Mijn portfolio is gevuld met artikelen voor (vak)bladen, waaronder: Kwaliteit in Bedrijf, Nataal, TGHTR en Zorginstellingen. Voorbeelden genoeg om te kijken of mijn schrijfstijl u aanspreekt.

Waarmee kan ik u helpen?

'Voordat ik een tekst ga schrijven of redigeren, wil ik graag meer weten over mijn opdrachtgever. Wie bent u, welke boodschap wilt u overbrengen, welk verhaal wilt u vertellen? Op welke lezers moet ik mij richten en wat is de gewenste stijl? Door elkaar wat beter te leren kennen en uw wensen goed te begrijpen, kan ik een tekst schrijven waar u blij mee bent!'

Heeft u vragen over het type opdrachten dat ik uitvoer of mijn tarieven? Deze informatie vindt u op de pagina diensten. U kunt natuurlijk altijd even bellen of mailen om uw vraag aan mij voor te leggen.

scribble

Recensies

 • Wat een mooi artikel. Er zijn er al een aantal geschreven, maar jouw artikel vind ik op dit moment wel de beste. Dit wilde ik even kwijt.

  Fadua el Bouazzaoui, directeur Stichting Voorlichters Gezondheid
 • Als ik een artikel voor FloorZorgt bij Eveline uitzet, weet ik dat het goedkomt. De teksten voldoen altijd aan de briefing, zijn foutloos en prettig leesbaar. Dit geldt voor zowel interviews als achtergrondartikelen en wat luchtiger blogs. Eveline draagt vaak nieuwe ideeën aan, denkt altijd mee en is heel betrokken. Kortom: een fijne journalist om erbij te hebben in het team.

  Marjolein de Jong - van Ee, Content en Productmanager FloorZorgt
 • Bij Kwaliteit in Bedrijf werken we graag met mensen als Eveline. Als onze specialist op het gebied van kwaliteitsmanagement in de gezondheidszorg denkt ze pro-actief mee en komt van daaruit met verrassend sterke onderwerpen. Het resultaat is altijd een prettig leesbaar en sterk geschreven artikel, dat heel goed past bij het hoge kwaliteitsniveau dat wij nastreven.

  Hugo van der Horst, hoofdredacteur Kwaliteit in Bedrijf
 • Goed gedaan, Eveline. Mooi actief geschreven en prettig om te lezen. Dank hiervoor.

  Yvonne de Jong, adviseur Expertisecentrum Mantelzorg / Vilans
 • Met complimenten voor jouw schrijfstijl en de wijze waarop je dit onderwerp compact en prettig leesbaar hebt opgeschreven!

  Peter Wierenga, ziekenhuisapotheker Deventer Ziekenhuis
 • Toen Eveline van ons het verzoek kreeg de inhoud van folders en krantenartikelen te verzorgen, was haar eerste stap een grondige nadere verkenning. Ze wilde echt snappen wat de bedoeling was en hoe het in elkaar zat. Hierdoor hebben wij een prima product gekregen.

  Kees van Wel, directeur Samenwerkingsverband Kindkracht
 • Wat een fantastisch artikel heb je er van gemaakt! Ik heb maar minimale aanvullingen hoeven doen.

  Ingrid Peters, coördinerend stafadviseur SPSZN
 • Je hebt het artikel echt enorm goed geschreven, de essentie geraakt. En een mooie pakkende titel waardoor je het wilt lezen.

  Luc van Dam, manager Antoni van Leeuwenhoek
 • Eveline redigeert voor mij de artikelen die door verschillende mensen worden geschreven t.b.v. het Groenoord Magazine. Eveline let erop dat zinnen goed lopen en dat er geen taalfouten meer in voorkomen. Wanneer het nodig is maakt zij van een opgenomen interview een helder artikel. Ik beveel Eveline van Herwaarden van harte bij u aan!

  Adri Edenburg, eigenaar reclamebureau
 • Opdrachten voor het schrijven van een artikel zijn altijd in goede handen bij Eveline. Zij gaat professioneel en zelfstandig te werk. Het eindresultaat is altijd precies wat ik als hoofdredacteur in gedachten had.

  Barbara Warnar, hoofdredacteur Crohniek
 • Onderwerpen worden door Eveline goed uitgediept en in heldere taal geschreven. Haar artikelen sluiten goed aan bij de diverse doelgroep van Nataal.

  Daniëlle van der Lee, hoofdredacteur Nataal / Babybladen.nl